Nieuwsarchief

Voor onze laatste berichten check de facebookpagina

Volop eigen aardbeien

Vanaf begin mei beginnen de aardbeien in onze kas echt goed te kleuren. Dan wordt het tijd om te gaan plukken en zijn er tot eind september zomerkoninkjes van eigen bodem in onze winkel te koop. Eet smakelijk!

Vlees van de Berkelaarshof

Sinds een jaar verkopen wij vlees van boerderijwinkel de Berkelaarshof in Echt (Limburg). Het gaat voornamelijk om diepgevroren producten zoals gehakt, worst, schniztel, slavinken, shoarma etc. Maar we verkopen ook ingevroren zelfgemaakte soep. Ook hebben we diverse soorten broodvlees. We hebben gekozen voor deze samenwerking op de eerste plaats vanwege de goede kwaliteit: ambachtelijk gemaakte producten op een kleinschalige boederij met zorg voor de dieren. Doordat de meeste producten zijn ingevroren zijn ze goed te vervoeren en lang houdbaar. Recent hebben we weer wat dingen aan het assortiment kunnen toevoegen!

Nu ook bij Plattelandswinkel Goes: Brood van Bakker Verkerk!

Vanaf heden verkopen wij ook brood van dé bakker van de Meern – Bakker Verkerk (www.bakkerverkerk.nl). Wij proberen het basisassortiment aan te bieden (hele en halve gesneden broden en wat bolletjes). Afhankelijk van de vraag kunnen we het aanbod uitbreiden. We hopen dat via onze winkel nog meer mensen dit verantwoorde en lekkere brood kunnen proeven! Voorlopig verkopen we nog geen brood op bestelling. Welkom op donderdag, vrijdag en zaterdag!

Nieuwe website

We waren het al een tijd van plan maar hier issie dan toch: Onze nieuwe website!! Er zal nog wel wat inhoudelijk aan gesleuteld worden de komende tijd maar hopelijk vindt u hier ook weer snel de weg naar alle benodigde informatie. De bedoeling is dat u nog meer informatie kunt vinden over ons assortiment en ook dat u onze facebookberichtjes via de homepage kunt lezen. Veel leesplezier gewenst!    

Welkom in onze vernieuwde Plattelandswinkel!

Als het goed is heeft u het al gezien en anders is een kijkje in onze vernieuwde winkel echt de moeite waard! Onze winkel heeft een boeren-tintje gekregen en her en der kunt u iets van de geschiedenis en het heden van ons bedrijf zien. We hebben ons assortiment ook uitgebreid – zo is ons assortiment rijnrund-vlees groter geworden en kunt u ook terecht voor leuke en gezonde pakketjes. Onze zuivel is vanaf nu biologisch uit het de Nederlandse Weerribben. Maar we zijn vooral ook onszelf gebleven – dat betekent heerlijke en eerlijk geprijsde appels en peren uit eigen boomgaard en onze puur natuur appelsap. En natuurlijk kunt u terecht voor allerlei soorten groenten en fruit van goede kwaliteit. Klik op Lees Meer als u vast even wil ‘spieken’.

Concert bij de Plattelandswinkel

Op zaterdag 27 juni is er weer een muzikaal feestje bij onze Plattelandswinkel! De viool- en blokfluitleerlingen van de muziekschool Vleuten geven dan weer een spetterend concert. Leuk om te horen en te zien! Komt u ook? Tijd: tussen 10:30 en 11:45 Tegelijk een kopje koffie doen bij Soepa koffie en taart in de boomgaard en boodschapjes in de Plattelandswinkel en het weekend kan beginnen!

Activiteit van Soepa en BSO Wijs!

Op zaterdag 18 april organiseren BSO Wijs en Soepa Voedingseducatie hier op het terrein een leuke gratis kinderactiviteit. We starten met een rondleiding en daarna ga je je eigen appelmoes maken buiten boven een vuurtje! Ook ga je een spannende speurtocht lopen op het terrein. Kortom, diverse leuke buitenactiviteiten! Kijk voor het gehele programma op http://www.soepa.nl/soepa-blog/682/Lente-activiteit-met-BSO-Wijs!-op-zaterdag-18-april

Boer Goes in het Klokhuis!

Onze aardbeienkas in ‘Het Klokhuis’ op de TV!! (herhaling) Gemist?? Kijk hier: http://www.npo.nl/het-klokhuis/16-03-2015/VPWON_1225245 Kijk vanaf 2:30 min. De aardbeienplantjes zijn inmiddels weer gepoot, dus binnenkort weer van die lekkere zomerkoninkjes uit het filmpje.

Wist u dat…. we de laatste bomen aan het snoeien zijn?

Voordat het voorjaar echt losbarst zijn alle appel – en perenbomen stuk voor stuk met de hand gesnoeid. Goed snoeien is een kunst – je moet precies weten welke takjes en welke delen van de tak je wegsnoeit. Snoeien houdt een boom gezond en en mooi ‘open’ , maar je wil natuurlijk niet alle toekomstige bloesemknoppen wegknippen. We gebruiken een electrische snoeisnaar – daarom dragen we het rode hesje. IN dat hesje draag je namelijk de accu. De snoeisnaar gaat gemakkelijker open- en dicht en daardoor krijg je minder gauw last van de spieren in je hand. Van zo’n schaar kunnen ze bekijken hoeveel ‘knipjes’ ermee gedaan zijn. Dat loopt wel in de miljoenen na een paar jaar!

Soepa Nieuws

Wegens succes zijn de activiteiten in de Soepawagen op de vrijdagochtend voor de peuters ook in maart! Klik hier om te kijken wat er gedaan wordt: http://soepa.nl/koffie-en-taart-in-de-boomgaard/ Ook wordt het weer voorjaar en dus mooier weer! Vanaf april is de Soepawagen daarom weer vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Welkom!

Nieuw in assortiment: Vers gesneden groente

Vanaf heden bij onze Plattelandswinkel te koop; Gesneden groente van AGF speciaalzaak ‘De Zonnetuin’  uit IJsselstein. Iedere dag vers gesneden en geleverd. Denkt u aan gesneden andijvie, spitskool en groene kool. Maar ook aan soepgroente, wokgroente salades en groentepizza. De inhoud van de zakjes is puur natuur , dus geen conserveringsmiddelen en ook niet, zoals sommige vers gesneden groente, bewerkt met gamma-stralen.

Wist u dat …. we nu fruit sorteren?

In de wintermaanden zijn we door het mindere weer en de kortere dagen wat minder buiten te vinden dan in de zomer. Dat betekent niet dat we stil zitten! Al het fruit dat is geoogst wordt in die periode gesorteerd. Daarvoor hebben we hulp van een sorteermachine die de appels of peren razendsnel fotografeer; hierdoor kan op de paar millimeter nauwkeurig de grootte van het fruit worden bepaald. Via verschillende lopende bandjes komt het fruit dan uit de machine, keurig per maat gesorteerd. Daarom kunt u bij ons gemakkelijk zowel grote appels als kinderappels kopen!

Nieuw in assortiment: Meel van de molen

Nieuw in ons assortiment:  Meel van Korenmolen de Windotter in IJsselstein! Ambachtelijk gemalen meel van ‘de Windotter’uit IJsselstein is een echt streekprodukt dat thuishoort in onze Plattelandswinkel. Een eerlijk product dat zorgt voor heerlijk brood! www.windotter.nl   Anders dan Soezie Wij verkopen ook meel van Soezie. Het meel van Soezie is in de fabriek gewalst. Het molenmeel wordt nog traditioneel tussen molenstenen fijngemalen. Dit geeft een ander soort meel waarin smaak en vitaminen beter behouden blijven. In tegenstelling tot Soeziemeel bevat het assortiment van de Windotter GEEN All-inmixen, d.w.z. broodbakmixen waar alleen water aan toegevoegd moet worden. Dit omdat zij liever geen ge-inactiveerde gist in hun producten stoppen. Assortiment van de molen Het assortiment broodmeel van de molen bevat puur meel (bijv gerst,  tarwemeel, havermeel) waar dus niks aan is toegevoegd. Als u hiervan een brood wil bakken moet u dus nog alles toevoegen en goed weten welke meelsoorten goed bruikbaar zijn voor een […]

Nieuw in assortiment: Blauw Klaverkaas: Dé zachte blauwaderkaas

Een aantal jaar geleden verkochten we deze blauwaderkaas ook en dat was toen een  groot succes! Door omstandigheden werd de productie van de kaas gestopt, maar daar is gelukkig nu weer verandering in gekomen. Hij is er dus weer: Blauw Klaver – de zachte blauwaderkaas uit Kamerik. Met recht een eerlijk streekprodukt! U vindt m bij ons in de koeling. Wilt u meer weten over de kaas? Kijk op www.blauwklaver.nl  

Alle appels en peren nu voor 1 euro!

Om het einde van de oogst te vieren en u te laten genieten van al het lekkers dat onze Hollandse grond opbrengt zijn alle appels en peren nu €1,00/kg!! Een appel mee naar school, een peer voor bij de lunch en een zelfgemaakte appeltaart bij de koffie ‘s avonds…… Eet smakelijk!

Eerste appels geoogst….

Wegens succes zijn de activiteiten in de Soepawagen op de vrijdagochtend voor de peuters ook in maart! Klik hier om te kijken wat er gedaan wordt: http://soepa.nl/koffie-en-taart-in-de-boomgaard/ Ook wordt het weer voorjaar en dus mooier weer! Vanaf april is de Soepawagen daarom weer vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Welkom! De Summerred appels en enkele andere zomersoorten plukken we vaak met de hand in kleine kistjes en niet zoals de ‘bewaarsoorten’ in de grote kisten op de pluktrein. Door ze in kleine kistjes te plukken kunnen ze direct in de winkel worden neergezet. Om niet te hoeven bukken worden de kistjes tijdens het plukken op een zogenaamde plukslee gezet. Het metalen plaatje met gaten heet een sorteerrekje en hiermee kan in geval van twijfel (want een doorgewinterde plukker heeft een aardig gevoel ervoor) de maat van de appel worden bepaald.

Aardbeien en perenbloesem

De eerste appels van de nieuwe oogst liggen in onze winkel… sappig, knapperig en fris! Enkele foto’s hieronder laten de pluk van Summerred appels zien – een vroege soort ( summer- red = zomer – rood) die niet geschikt is om lang te bewaren, een zogenaamde zomerappel dus die heerlijk is om zo te eten (beetje friszure smaak) maar ook erg geschikt is om appelmoes van te maken of in de appeltaart te verwerken. Rond 25 augustus beginnen we met het ‘echte werk’ en worden er volop peren geplukt, en daarna ook appelsoorten als Elstar en Goudreinette.Kom zelf zien en proeven in onze winkel of ‘Boer Goes’ ook dit jaar weer de lekkerste appels en peren van de Meern verkoopt 😉   Zoals u ongetwijfeld gehoord hebt is alles vroeg dit jaar door de zachte winter en de mooie dagen die we al gehad hebben. Dat leverde dus al mooie […]

Kerst en nieuwjaar bij Boer Goes

ij Plattelandswinkel Goes zijn er aangepaste openingstijden voor Kerst en heerlijk Rijnrund-rundvlees en oliebollen te bestellen! MAANDAG 23 december: 9:00 – 17:00 DINSDAG 24 december: 9:00 – 16:00 DONDERDAG 26 december 2de kerstdag zijn we gesloten. Nu verkrijgbaar bij de plattelandswinkel: oliebol* Oliebollen van de echte bakker! Karel van Dommelen bakt in onze winkel echte ambachtelijke oliebollen! https://www.facebook.com/karel.vandommelen.7?fref=ts U kunt de oliebollen kopen als de plattelandswinkel open is, of ze bestellen en ophalen MAANDAG 30 EN DINSDAG 31 DECEMBER 09:00-13:00 U kunt de oliebollen in de winkel bestellen of via de email. Stuur dan een mail naar algemeen@plattelandswinkelgoes.nl met het AANTAL oliebollen en de DATUM dat u ze wilt op komen halen. U krijgt dan een bevestigingsmail terug. ScreenHunter 137 Dec. 16 22.49* Rijnrund Rundvlees – te bestellen voor Kerstmis. www.rijnrund.nl Te bestellen in onze winkel of via de email. U kunt het dan ophalen: DINSDAG 24 DECEMBER tussen 0:900 […]

Zonnepanelen op ons dak!

We zijn natuurlijk als fruitbedrijf een ‘groen’ bedrijf te noemen – maar tegenwoordig is ‘groen’ nog veel meer en heeft ‘groen’ ook met duurzaamheid en milieu te maken. Zo is het opwekken van je eigen energie een bijdrage aan het duurzaam omgaan met onze planeet. Hoog tijd dat de plattelandswinkel daar werk van ging maken. En zo ging het asbest van onze bedrijfsloods af en kwamen er zonnepanelen op. Zo groeien onze appels en peren niet alleen door de zon, maar blijven ze daarna in de koelcel ook lekker koel …door de zon! Hieronder enkele foto’s over hoe het een en ander in zijn werk ging:   Allereerst moesten de asbestplaten waarmee het dak bedekt was er worden afgehaald. Alle bedrijven die nog asbest dakplaten hebben zijn verplicht dit voor 2024 te doen. Dit wordt gedaan door de bekende ‘mannen in witte pakkken’ zodat het veilig gebeurt en er geen […]

Aardbeiennieuws

Ondanks de matige temperatuur in de juni-maand plukken we inmiddels volop aardbeien in onze kas – de nieuwe soort bevalt ons en de klant tot nu toe goed – de vruchten zien er prachtig uit en hebben een stevige bite. Het is bekend dat bijvoorbeeld lieveheersbeestjes bladluizen eten. Zo zijn er meer zogenaamde natuurlijke vijanden van beestjes die het gewas aantasten en waar we anders tegen zouden moeten spuiten – onlangs hebben we de larfjes van de phytoseiulus persimilis uitgezet die o.a. helpen tegen spint (infectie van mijten op planten). Op de foto hieronder zie je het busje waar de larfjes in zitten. Om alle klanten zo lang mogelijk van onze eigen aardbeien te kunnen voorzien hebben we buiten nu ook een stukje aardbeien gepoot. Op de foto’s is te zien hoe dit in zijn werk gaat. Op metalen palen wordt een smalle lange goot geplaatst waarin de aarbeien worden […]

Er zijn weer aardbeien!

Ondanks het aanhoudende niet al te warme weer, zijn in onze kas de aardbeien dan nu toch echt flink aan het groeien. Voor het eerst dit jaar hebben we een nieuwe soort gepoot van het ras Capri.  De vruchten zijn iets donkerder rood en wat steviger en zoeter dan de soort die we hadden. Het type plant dat we nu hebben wordt ‘doordrager’ genoemd. Dit betekent dat de plant tegelijkertijd bloemen en vruchten heeft (de plant maakt dus ook als er al aarbeien zijn steeds weer nieuwe bloemen).Hieronder kunt u dat zien. We hopen op deze manier tot oktober eigen aardbeien te kunnen verkopen. De eerste reacties van de klanten zijn in ieder geval enthousiast!

Aardbeiennieuws

Over een klein tijdje begint het aardbeienseizoen weer voor ons, dat wil zeggen, er worden nieuwe planten gepoot en de planten die er nog staan beginnen weer uit te lopen. Dit jaar gaan we over op een ander type aardbeien die qua teelt en groei voor ons wat gunstiger zijn. Als het goed is merkt u het verschil minder, behalve dan dat als het goed is de vruchten lekkerder zijn. Voor het eerst gaan we dit jaar ook buiten aardbeien telen. Ook dit gebeurt, net als in de kas, in lange goten waarin de aarbeien gepoot worden. Boven de aardbeien komen bogen met plastic erover zodat ze niet rechtstreeks nat worden. In de kas waren enkele nieuwe goten nodig. Dit kan door losse goten aan elkaar te schroeven, maar tegenwoordig kunnen goten ook ter plekke worden ‘gedraaid’. Het voordeel is dan dat je geen naden hebt en zelf de lengte […]

Appel- en perenoogst begonnen!

Volop oogsttijd bij boer Goes!De friszoete Elstar is er weer en ook allerlei soorten peren zijn er weer – de vroege Triump en Bonne Louise maar ook de eerste Conference zijn geplukt. Maar ook de wat minder bekende zomerappels liggen volop in onze winkel. Houdt u van een zoetzure stevige appel, kies dan eens voor een Delbard. Liever wat zuurder? Hap dan eens in een Benoni, Alkmene of Summered. De laatste zijn ook zeer geschikt voor appeltaart.Welkom in onze winkel – de openingstijden vind u rechtsbovenaan. Hieronder vindt u enkele foto’s van de appelpluk aan de Groenedijk in 2012 De appels worden geplukt in de pluktrein – de grote houten kisten (er gaat ongeveer 300 kilo in een kist) staan op karretjes met wieltjes die achter de trekker worden gehangen. Doordat het losse karretjes zijn kan de trein ook de bocht om, de volgende rij appelbomen in. Appels lijken hard, […]

Verse aardbeien en eerste zomerappels!

De warme dagen van afgelopen tijd zorgen ervoor dat het fruit een lekker kleurtje krijgt, en dat is te zien in onze kas: de aarbeien kleuren volop rood en het is dus druk met de pluk van de zomerkoninkjes. In onze plattelandswinkel zijn ze daarom ook volop verkrijgbaar. We zijn er zelfs mee in de krant beland! Klik hier om het te lezen.   De oogst van de eerste zomerappels is ook begonnen, dus de lekkere delbard, de frisse benoni en de summered zijn weer te vinden in onze winkel. De oogst van o.a. elstar en de conferenceperen laten nog even op zich wachten vanwege de niet al te zonnige zomer. Maar ook die komen eraan zodat straks weer de hele winkel vol ligt met de nieuwe oogst!

Lente in zicht….

Ondanks de regen van de afgelopen tijd, laat de natuur nu toch zien dat het echt lente is: de appelbomen bloeien, en de eerste aardbeien kondigen zich aan in de kas. Hieronder weer enkele foto’s, ook een paar van ons land in Harmelen waar we nu dik 2 jaar geleden peer- enappelbomen hebben gepoot en die nu in bloei staan.

De boer in hartje Leidsche Rijn

In de krant ‘Ons Leidsche Rijn’ werd dit artikeltje over onze winkel op 8 feb 2012 geplaatst:

Peren sorteren

Nu het meeste snoeiwerk in onze boomgaarden gedaan is (en het bij heel erge kou en sneeuw ook niet heel verstandig is om te snoeien) is er tijd voor het sorteren van het fruit dat tot nu toe in grote kisten in de koelcel heeft gestaan. Uiteraard wordt niet al het fruit tegelijk gesorteerd – doordat je af en toe fruit uit de cel haalt, blijft het fruit dat we in de winkel verkopen ook lekker vers.

Oogst bijna gedaan; fruit in de koelcellen

Aan en rond de Groenedijk zijn bijna alle appels en peren inmiddels geoogst. De laatste appels wachten nog op een klein beetje kleur en worden dan ook geplukt. Sommige appelsoorten hebben een beetje kou nodig om echt helemaal goed op kleur te komen.

Nieuwe oogst peren en verse aardbeien

De oogst is in volle gang: het is weer de tijd van de peren- en appelpluk! Dit gebeurt met de zogenaamde pluktreintjes. Ook groeien in onze kas weer verse aardbeien, met zorg geplukt. Hieronder vindt u een aantal foto’s zodat u kunt zien hoe het fruit geoogst wordt. Het is mooi werk – maar ook een hele klus en altijd weer een beetje spannend: gaat het lukken om al het fruit op tijd te oogsten? En als het de hele dag regent…. tsja… dan wordt het regenpak-plukken! U kunt het resultaat van de oogst proeven in onze winkel. (Voor openingstijden zie rechtsbovenaan de website)

Appel- en perenoogst begonnen!

Ze zijn er weer: de eerste appels en peren van dit jaar! We zijn begonnen met de oogst en binnenkort begint dan echt de ‘pluktijd’. In onze winkel vindt u al de eerste smaakvolle zomerappels zoals delbard, benoni en summered. Ook de eerste perensoorten zijn er: triump de vienne en clapps.

Bijen en torenvalken

In onze boomgaard staan kasten met bijen om ervoor te zorgen dat de bloesem bevrucht wordt en er ook daadwerkelijk fruit gaat groeien. Bijkomstigheid is natuurlijk dat de bijenvolken voor honing zorgen. Onze imker Harry Zomer zorgt dat deze honing dan in onze winkel terechtkomt.

Verse aardbeien + Nieuwe bomen gepoot

Met het aanhoudende mooie weer heeft iedereen wel zin in aarbeien. Onze eigen geteelde zomerkoninkjes zijn dan ook volop verkrijgbaar.

Nieuwe bomen aan de Groenedijk

Misschien heeft u het al gezien bij het bezoek aan onze winkel of wanneer u door de Groenedijk komt: De appelbomen daar worden gerooid. (zie foto’s hieronder) Gelukkig komen er weer nieuwe bomen voor in de plaats zodat het niet lang een kale bedoening blijft en er weer ruimte komt voor nieuwe verse sappige appels. De bomen die er nu staan zijn een jaar of 15 oud en dan heeft een appelboom zijn beste tijd wel gehad. Omdat we een goede kwaliteit appels willen blijven leveren poten we daarom nieuwe bomen. In de komende weken kunt u deze werkzaamheden dus verwachten.

Nieuwe oude groente

Er bestaat een categorie groente die ‘vergeten groente’ wordt genoemd: vroeger werd het veel gegeten, maar tegenwoordig zie je het bijna nergens meer. Sommige vergeten groenten beginnen een tweede leven en worden om hun smaak of speciale uiterlijk weer opnieuw gewaardeerd. IN onze winkel proberen wij hier aandacht aan te besteden door af en toe zo’n vergeten groente aan ons assortiment toe te voegen.

Nog meer winterkiekjes

Het eerste echte dikke pak sneeuw van deze winter is aan het smelten, maar we hebben er wel mooie foto’s aan overgehouden. Hieronder ziet u er enkele. Onze winkel is weer goed bereikbaar, maar ook tijdens de sneeuw houden we onze parkeerplaats en het fietspad zo goed mogelijk geveegd. Er zijn nog fruitbomen te koop en ook vindt u in onze winkel af en toe een nieuw toegevoegd produkt. Wat dacht u van gele bieten, aardperen, platte peterselie of peterseliewortel? Maar natuurlijk ook voor alle gewone groente en diverse soorten superverse appels kunt u iedere week bij ons terecht.

Fruitbomen te koop in winters tintje!

Het blijft toch mooie plaatjes opleveren: de Groenedijk en de fruitbomen onder een laagje sneeuw. Zie hieronder enkele plaatjes.Onze winkel is ondanks de sneeuw als gewoon geopend (let even op de afwijkende openingstijden rond kerst en oud en nieuw!).We verkopen in deze tijd van het jaar ook fruitboompjes/ struiken. U kunt denken aan verschillende soorten appels, peren en pruimen, maar ook aan rode bessen, frambozen, zwarte bessen e.d.Wilt u dus ook eens van eigengeplukt fruit uit de tuin genieten? Zoek dan een boompje uit! U kunt bij ons terecht voor informatie over het poten en de verzorging.

Kinderdagverblijf Vieve op visite! en Volop herfst in de boomgaard

Kindercentrum Vieve heeft op een mooie nazomerdag een kijkje genomen op ons bedrijf. Op de foto’s kunnen jullie zien dat het erg geslaagd wasInmiddels is het echt herfst geworden aan de Groenedijk: de appel- en perenoogst zit erop en de bomen kleuren in prachtig rood, bruin en geel. Ook hiervan een paar kiekjes.

Peren geoogst

De meeste peren- en appelbomen zijn tegenwoordig laagstambomen. Dat is praktisch want je hoeft niet met een ladder naar boven om het fruit te plukken. De meeste van onze bomen zijn ook laagstambomen. Bij de ‘Hoge Woerd’ (bij rotonde Het Zand) staan echter nog enkele wat hogere perenbomen van 55 jaar oud, waarvan afgelopen week geoogst is.

Oogst in volle gang!

De appeloogst op ons bedrijf is nu echt losgebarsten, en trouwens ook de oogst van de peren. De nieuwe elstar ligt volop in de winkel: stevig en sappig en met een rood wangetje. Binnenkort worden ook de eerste jonagold en golden delicious geplukt. Appelmoes of appeltaart maken? De ouderwetse goudreinette is er ook weer. Een appeltaart met half om half elstar en goudreinette is een echte lekkernij. Ook perensoorten als doyenne de comice en de conference zijn weer in onze winkel te vinden.

Plattelandswinkel in de krant

Onlangs (6-7-2010) verscheen een artikeltje over de plattelandswinkel.

kiwibessen gepoot

Er is een rij kiwibessen gepoot langs het hek die een afscheiding vormt met de tuintjes van het NMC en ons bedrijf – aan de weg langs de kas. Het duurt even voordat er vruchten aan deze struiken komen, maar kiwibessen zijn vergelijkbaar met de gewone kiwi, alleen ze zijn een stuk kleiner (vergelijkbaar met kruisbessen) en je eet ze op met schil en al. De smaak is echter hetzelfde als die van een kiwi en ook als je de kiwibes doorsnijdt zie je hetzelfde als bij een kiwi.

Eerste aardbeien geplukt

Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat de eerste aardbeien een mooi rood kleurtje hebben gekregen en konden worden geplukt. Ook de fruitbomen staan vrijwel allemaal mooi in bloei. De frambozen ‘moeten nog even’ maar zoals op de foto’s te zien is, zitten er al kleine vruchtjes aan de struiken.Hieronder weer enkele foto’s:

Straks weer verse aardbeien!

Het voorjaar is nog niet helemaal losgebarsten, ondanks dat we al een paar warme dagen hebben gehad. De natuur laat in ieder geval wel zien dat de lente er echt aan komt. Het eerste groen is aan de appel- en perenbomen te zien en de pruim en kers staan al in bloei. Ook in de kas wordt de temperatuur aangenaam en kunnen de aardbeiplanten al deze energie steken in het laten groeien van de zomerkoninkjes. Binnenkort zijn er dus weer verse aarbeien in de winkel te koop, letterlijk naast de deur geplukt! Dat is milieuvriendelijk en vooral… lekker!

Aanplant nieuwe boomgaard in Harmelen

De bladeren vallen van de bomen, de laatste appels worden geplukt: het is herfst en de oogst zit er bijna op. Wie in onze winkel komt ziet ook nog iets anders: Diverse appelbomen zijn inmiddels gerooid – onder andere elstar en goudreinette: zie de foto’s hieronder. Dit vanwege de aanleg van schooltuintjes en het wandel- en fietslint rondom het Leidsche Rijn Park. Toegegeven: Zo’n kale vlakte ziet er een beetje triest uit. Maar we houden u op de hoogte van onze nieuwe boomgaard in Harmelen.Hier zijn we voorbereidingen aan het treffen voor de aanplant van nieuwe bomen van zowel appels als peren. Het eerste jaar zullen deze bomen nog niet veel vrucht dragen – maar voor de toekomst bent u in ieder geval verzekerd van onze eigen appels in de Plattelandswinkel!

Zonnige opendag succesvol!

22 augustus j.l. was het dan zover en hadden we na lange tijd weer een open dag! Voor het eerst op en rond onze nieuwe lokatie aan de Groenedijk/Vicuslaan. We hadden het weer mee en veel mensen kwamen dan ook een bezoekje brengen aan de standjes, een ritje maken in de pluktrein en een kijkje nemen in onze winkel.

Nieuwe oogst appels en aarbeien

De eerste appels zijn weer geoogst en dat zorgt voor lekker stevige sappige appels! De eerste elstars zijn er alweer, maar ook lekkere zomerappels als de delbard (fristzoete, stevige appel) en de summered (fristzurige appel met een rode schil)

Zomerfruit volop verkrijgbaar!

Buiten stijgt de temperatuur en dat betekent dat er weer volop zomerfruit is! Aarbeien, frambozen, kersen en bessen maken een eigengemaakte taart helemaal af, en een boterham of een toetje extra lekker. Ook in onze winkel zijn er weer diverse zachtfruitsoorten te vinden, veelal uit onze eigen boomgaard! Momenteel vindt u eigengeteelde kersen, frambozen,bramen, rode en zwarte bessen. De kersen bijvoorbeeld vindt u vlakbij de ingang van de winkel onder de grote plastic bogen. Om u ook te laten zien hoe de andere vruchten groeien hierbij enkele foto’s.

Nieuwe kas

Nieuwe kas bijna in gebruik. Als u onze winkel bezocht heeft dan heeft u onze nieuwe kas al zien staan. Het is een moderne tuinbouwkas in mini-formaat, niet de grote oppervlaktes zoals grote tuinbouwbedrijven bouwen die zich helemaal toeleggen op het telen van een gewas zoals paprika of tomaat. Deze kas is uniek in Leidsche Rijn! Voor de bouw van de nieuwe wijken moest de glastuinbouw in Vleuten-De Meern verdwijnen maar wij willen met deze kas de herinnering aan de voormalige glastuinbouw in dit gebied levend houden. Het is het begin van ons project: Naast deze moderne kas willen we ook een aantal oude kastypes herbouwen waaronder twee druivenkassen. Eens was de druiventeelt in Nederland de grootste teelt onder glas! Het is de bedoeling onze nieuwe kas half juli in gebruik te nemen voor de teelt van aardbeien en frambozen. De aardbeien komen niet in de grond te staan maar […]

Nieuwe plattelandswinkel geopend

In het weekend van 1 mei is onze vernieuwde plattelandswinkel geopend! De nieuwe winkel wordt door onze klanten en door ons zelf als heel prettig ervaren. We hebben veel complimenten gehad en zelfs diverse bossen bloemen waarvoor onze hartelijke dank! Hieronder vindt u enkele foto’s van de nieuwe winkel. Heeft u de nieuwe winkel nog niet gevonden? Klik rechtsbovenaan op ‘contact’ en vervolgens op ‘bereikbaarheid’.

Bouw nieuwe plattelandswinkel in volle gang

Onze plattelandswinkel gaat verhuizen! Momenteel is onze winkel nog gevestigd in de loods aan Rotonde Het Zand/Langerakbaan/Burgemeester Middelweerdbaan. Omdat hier huizen gebouwd gaan worden, gaat onze winkel terug naar zijn oorspronkelijke locatie aan de Groenedijk.  Er is wel een verschil met de situatie zoals hij eerst was – de toegang tot de nieuwe winkel zal , met name voor auto’s,  niet meer via de Groenedijk zelf maar via de Vicuslaan (de nieuwe weg aan de andere kant van de schuur) zijn.

Blijf geïnformeerd

Openingstijden winkel

Donderdag 09:00-17:00 uur

Vrijdag 09.00-18:00 uur

Zaterdag 08.30-16.00 uur

algemeen@plattelandswinkelgoes.nl
030-2000103 / 06-55344795