Aardbeiennieuws
02/07/2013
Kerst en nieuwjaar bij Boer Goes
16/12/2013

We zijn natuurlijk als fruitbedrijf een ‘groen’ bedrijf te noemen – maar tegenwoordig is ‘groen’ nog veel meer en heeft ‘groen’ ook met duurzaamheid en milieu te maken. Zo is het opwekken van je eigen energie een bijdrage aan het duurzaam omgaan met onze planeet. Hoog tijd dat de plattelandswinkel daar werk van ging maken. En zo ging het asbest van onze bedrijfsloods af en kwamen er zonnepanelen op. Zo groeien onze appels en peren niet alleen door de zon, maar blijven ze daarna in de koelcel ook lekker koel …door de zon!

Hieronder enkele foto’s over hoe het een en ander in zijn werk ging:

 

Allereerst moesten de asbestplaten waarmee het dak bedekt was er worden afgehaald. Alle bedrijven die nog asbest dakplaten hebben zijn verplicht dit voor 2024 te doen.

Dit wordt gedaan door de bekende ‘mannen in witte pakkken’ zodat het veilig gebeurt en er geen gevaar voor de gezondheid is.

Tijd om de nieuwe platen erop te leggen – dat gebeurde al snel na het verwijderen zodat er zo min mogelijk regen in de loods kon komen. Met een kraan werden de platen op het dak gehesen.

Voor de veiligheid van de dakdekkers werd een  groot net gespannen. Het circus is er niks bij….;-)

De boel is weer waterdicht…

En nu mogen de panelen erop!

En maar wachten tot de zon gaat schijnen!

In de omvormerkasten wordt de zonne-energie omgezet in stroom….

En nu mag u komen proeven of ons fruit nu nog ‘groener’ smaakt!!

 

Comments are closed.