Recepten
Appelcrumble
Appelcrumble Een eenvoudig appeltoetje om van te smullen! Heb je nog wat appels over die rijp zijn voor de appelmoes? Of heb je gewoon zin om eens een ander toetje op tafel te zetten? Probeer dan deze eenvoudige appelcrumble! Wat heb je nodig? Voor 4 personen: * 8 (niet al te kleine) appels * 200 gram margarine/boter (hoeft niet zacht te zijn) * 200 gram suiker * 200 gram bloem Wat moet je doen? - Verwarm de over voor op 200 graden Celsius - Schil de appels en snijd ze in stukjes - doe de stukjes in een (ronde hoge) ovenschaal. - Weeg in een beslagkom de boter, suiker en de bloem af en mix ze met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. - Verdeel het deeg over de appels (de appels moeten bedekt zijn) - Zet het geheel ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven. De appelcrumble […]
Appelgebak van de plaat
Appelgebak van de plaat Wilt u iedereen eens verrassen met eens iets anders dan appeltaart? Probeer eens deze appel-puddingkoek van de plaat. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is: gewoon het recept volgen en dan kan het niet mislukken. Wat heeft u nodig? Voor het deeg: * 150 gram kwark * 6 eetlepels melk * 6 eetlepels olie * 75 gram suiker * 1 zakje vanillesuiker * 300 gram bloem * 1 zakje bakpoeder (of in plaats van de laatste twee 300 gram zelfrijzend bakmeel) Voor de vulling: * 1 pakje vanillekookpudding * 20 gram maizena of ander bindmiddel * 75 gram suiker * 375 ml koude melk * 125 ml slagroom * 1 ei * 11/4 kg appels Voor de garnering: * 2 eetlepels abrikozenjam mengen met 1 eetlepel water. Werkwijze: - Maak eerst het deeg: Roer de kwark, de suiker, de melk, de olie en de vanillesuiker […]
Eenvoudige appelflapjes
Eenvoudige appelflapjes Recept voor snelle maar lekkere appelflapjes! Wat heb je nodig voor 10 flapjes? - 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes) - 4 redelijk kleine appels (bijv. Elstar, Summerred, Goudreinette etc) - Beetje suiker en kaneel - Eventueel rozijnen - Een ei Verder: - Bakplaat met bakpapier - (Koeke)pan Wat moet je doen? - Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en haal ze van elkaar - laat ze een beetje ontdooien. - Schil ondertussen de appels en snijd ze in niet al te grote blokjes. - Doe de blokjes in de koekenpan en fruit ze iets. (De appelstukjes worden dan iets glazig - maar laat ze niet gaarkoken) - Voeg dan naar smaak wat suiker (kristal of basterd), kaneel en rozijnen toe. - Leg de blakjes bladerdeeg op de bakplaat en schep een beetje van het appelmengsel op de plakjes en vouw ze dan diagonaal dubbel. Doe er niet […]
Gezonde appel-havermoutkoekjes
Gezonde appel-havermoutkoekjes Soepa voedingseducatie organiseert diverse voedingsworkshops voor kinderen (zie www.soepa.nl) Deze koekjes zijn in onze winkel uitgedeeld. Lekker en verantwoord! Appel-havermoutkoekjes: Ingrediënten (+/- 30 stuks): 1 (Elstar) appel in stukjes 100 gram volkorenmeel 140 gram havermoutvlokken 100 gram pure boter (op kamertemperatuur) 170 gram honing 1 ei ½ lepel bakpoeder snufje kaneel Meng alle ingrediënten in een kom. Laat het deeg een half uur in de koelkast staan zodat het iets steviger wordt. Verwarm de oven op 160 graden. Vet een bakplaat in met wat olie. Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Druk de balletjes voorzichtig aan zodat ze een koekjesvorm krijgen. Bak de koekjes vervolgens 20 minuten in de oven. Eet smakelijk! Blijf geïnformeerd Openingstijden winkel Donderdag 09:00-17:00 uur Vrijdag 09.00-18:00 uur Zaterdag 08.30-16.00 uur algemeen@plattelandswinkelgoes.nl 030-2000103 / 06-55344795
Perentaart
Perentaart Perentaart Deze lekkere perentaart is niet moeilijk te maken maar wel erg lekker. Weer eens wat anders dan appeltaart! De meeste ingrediënten zijn bij ons verkrijgbaar - zie het ingrediëntenlijstje. Nodig: Springvorm van 24 cm (met 26 lukt het ook, maar wordt de taart iets platter) 4 eieren (plattelandswinkel) snufje zout 100 gram suiker en een zakje vanillesuiker citroenaroma 50 gram gesmolten boter (plattelandswinkel) 200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met een halve theelepel bakpoeder) ( plattelandswinkel) 3 rijpe peren (bijvoorbeeld conference of doyenné) (plattelandswinkel) citroensap (zelf persen of uit een flesje) (platelandswinkel) poedersuiker eventueel slagroom (plattelandswinkel) Wat moet je doen? - Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. - Vet de springvorm, schil de peren en snijd ze in vieren. Het mooiste is als de peren ongeveer evengroot zijn. - Scheidt de dooiers van het eiwit en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. (Tip: Gebruik […]
Recept voor appeltaart
Recept voor appeltaart Bij een fruitteler worden natuurlijk de lekkerste appeltaarten gebakken daarom hier het recept van de vrouw van de fruitteler. Ingrediënten voor een springvorm van 24 cm. 1 pak appeltaartmix 2 kg zoetzure appels 250 g rozijnen 125 g bruine basterdsuiker 1/2 citroen, het sap kaneel 5 volle el custardpoeder bessen of bramen jam paneermeel Bereidingswijze Was de rozijnen goed en laat ze weken in water rum. Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de appeltaartmix.Vet de springvorm in en verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bekleed de bodem met één deel van het deeg. Verwarm de ovenvoor op 200 ºC en bak de bodem gaar. Laat de taartbodem afkoelen. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de appels in eengrote pan en laat ze op een hoog vuur onder voortdurend omscheppen even smoren, totdat de stukjes aan de buitenkant iets glazig worden. […]
Recept voor zelfgemaakte appelmoes
Recept voor zelfgemaakte appelmoes Recept voor zelfgemaakte appelmoes met een korstje (ook geschikt voor mensen met suikerarm dieet) Wat appels over met een deuk of een rimpelig velletje? Geen nood. Er gaat niets boven zelfgemaakte warme appelmoes. Deze versie met korstje-uit-de-oven, doet het vooral goed als dessert. - Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in kleine stukjes. - Doe de stukjes in een pan en giet een klein scheutje water op de bodem – zo koken de appels niet aan. Kook de appelmoes gaar op niet al te hoog vuur. - Als de appelmoes gaar is kunt u naar smaak suiker toevoegen. Als u van fijne appelmoes houdt, helpt dit soms om de appelmoes wat ‘gladder’ te krijgen. Er hoeft echter geen suiker te worden toegevoegd! Vaak zijn de appels van zichzelf zoet genoeg (ook afhankelijk van het soort, Elstar, golden Delicious zijn bijv. zoet genoeg). Hiermee […]
Romige paprika-pompoensoep
Recept voor zelfgemaakte appelmoes Aan het eind van een warme zomerdag heb je niet altijd zin meer om uitgebreid te koken. Een lekkere maaltijdsoep kan dan uitkomst bieden. Dit is een zelfgemaakte soep die bijna niet kan mislukken. Pompoen en paprika zijn in onze winkel verkrijgbaar. We verkopen ook oude boerenkaas (die u zelf nog even moet raspen dan) en als u het helemaal goed wil doen, maakt u een lekker eigengemaakt brood met één van onze Soezie-broodmixen erbij. (Dit kan zowel met de hand als met de broodmachine) De pompoen Pompoenen zie je in allerlei vormen en maten (ook in onze winkel verschilt het uiterlijk van de pompoen nog wel eens) Soms zijn ze rond, soms meer peervormig (zgn. flespompoen). Meestal zijn ze oranje-gelig van kleur. Het is familie van de meloen, courgette en komkommer. De schil van een pompoen is vaak vrij hard - maar met een scherp […]
Blijf geïnformeerd
Openingstijden winkel
Donderdag 09:00-17:00 uur
Vrijdag 09.00-18:00 uur
Zaterdag 08.30-16.00 uur
030-2000103 / 06-55344795