Appelcrumble
Een eenvoudig appeltoetje om van te smullen!
Heb je nog wat appels over die rijp zijn voor de appelmoes? Of heb je gewoon zin om eens een ander toetje op tafel te zetten? Probeer dan deze eenvoudige appelcrumble!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
* 8 (niet al te kleine) appels
* 200 gram margarine/boter (hoeft niet zacht te zijn)
* 200 gram suiker
* 200 gram bloem
Wat moet je doen?
– Verwarm de over voor op 200 graden Celsius
– Schil de appels en snijd ze in stukjes – doe de stukjes in een (ronde hoge) ovenschaal.
– Weeg in een beslagkom de boter, suiker en de bloem af en mix ze met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg.
– Verdeel het deeg over de appels (de appels moeten bedekt zijn)
– Zet het geheel ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven. De appelcrumble is klaar als het deeg een lichtbruin kleurtje krijgt en de appel compote/moes-achtig wordt. Je kunt naar believen varieren met de hoeveelheid deeg en appels.
Lekker met vanillesaus, maar ook met vanilleyoghurt!
Eet smakelijk!
Blijf geïnformeerd
Openingstijden winkel
Donderdag 09:00-17:00 uur
Vrijdag 09.00-18:00 uur
Zaterdag 08.30-16.00 uur
030-2000103 / 06-55344795