Eenvoudige appelflapjes

Recept voor snelle maar lekkere appelflapjes!

Wat heb je nodig voor 10 flapjes?
– 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
– 4 redelijk kleine appels (bijv. Elstar, Summerred, Goudreinette etc)
– Beetje suiker en kaneel
– Eventueel rozijnen
– Een ei
Verder:
– Bakplaat met bakpapier
– (Koeke)pan
Wat moet je doen?
– Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en haal ze van elkaar – laat ze een beetje ontdooien.
– Schil ondertussen de appels en snijd ze in niet al te grote blokjes.
– Doe de blokjes in de koekenpan en fruit ze iets. (De appelstukjes worden dan iets glazig – maar laat ze niet gaarkoken)
– Voeg dan naar smaak wat suiker (kristal of basterd), kaneel en rozijnen toe.
– Leg de blakjes bladerdeeg op de bakplaat en schep een beetje van het appelmengsel op de plakjes en vouw ze dan diagonaal dubbel. Doe er niet teveel appelmengsel in, want dan loopt het er weer uit als je de plakjes dubbelvouwt.
– Prik met een vork een paar gaatjes boven in de flapjes. Ook kun je langs de rand met een vork de plakjes goed op elkaar duwen.
– Bestrijk de flapjes met ei en bak ze 20 / 25 minuten in de oven op 200 graden. Als je geen ei gebruikt worden de flapjes iets minder bruin/glanzend.
– Laat de flapjes afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!

Blijf geïnformeerd

Openingstijden winkel

Donderdag 09:00-17:00 uur

Vrijdag 09.00-18:00 uur

Zaterdag 08.30-16.00 uur

algemeen@plattelandswinkelgoes.nl
030-2000103 / 06-55344795