Recept voor zelfgemaakte appelmoes

Recept voor zelfgemaakte appelmoes met een korstje
(ook geschikt voor mensen met suikerarm dieet)

Wat appels over met een deuk of een rimpelig velletje? Geen nood.
Er gaat niets boven zelfgemaakte warme appelmoes. Deze versie met korstje-uit-de-oven, doet het vooral goed als dessert.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in kleine stukjes.
Doe de stukjes in een pan en giet een klein scheutje water op de bodem – zo koken de appels niet aan. Kook de appelmoes gaar op niet al te hoog vuur.
Als de appelmoes gaar is kunt u naar smaak suiker toevoegen. Als u van fijne appelmoes houdt, helpt dit soms om de appelmoes wat ‘gladder’ te krijgen. Er hoeft echter geen suiker te worden toegevoegd! Vaak zijn de appels van zichzelf zoet genoeg (ook afhankelijk van het soort, Elstar, golden Delicious zijn bijv. zoet genoeg).
Hiermee is appelmoes zonder suiker ook een geschikt recept voor mensen met een suikerloos/suikerarm dieet. Wilt u toch wat zoets toevoegen? Gebruik dan een kunstmatige zoetstof of fructose. Fructose is een ander woord voor vruchtensuiker en dus een natuurlijk product. Het is (meestal in poedervorm) verkrijgbaar in de meeste reformwinkels of het reformschap van de supermarkt. Als u van honing houdt, kunt u dat ook toevoegen – wacht dan tot de appelmoes iets kouder is. Honing verliest zijn zoete kracht bij erg hoge temperatuur.
Doe de appelmoes in een ovenvaste schaal.
Maak van paneermeel, suiker/frusctose en een klein beetje kaneel een mengsel. Maak zoveel dat de bovenkant van de appelmoes ermee bedekt kan worden, en verdeel het regelmatig over de appelmoes.
Zet even onder de gril tot een bruin korstje ontstaat. Als het snel aanbrandt, kunt u een paar kleine stukjes boter verdelen over het paneermeelmengsel.

Smakelijk eten!

Blijf geïnformeerd

Openingstijden winkel

Donderdag 09:00-17:00 uur

Vrijdag 09.00-18:00 uur

Zaterdag 08.30-16.00 uur

algemeen@plattelandswinkelgoes.nl
030-2000103 / 06-55344795