Recept voor appeltaart
Bij een fruitteler worden natuurlijk de lekkerste appeltaarten gebakken daarom hier het recept van de vrouw van de fruitteler.
Ingrediënten voor een springvorm van 24 cm.
1 pak appeltaartmix
2 kg zoetzure appels
250 g rozijnen
125 g bruine basterdsuiker
1/2 citroen, het sap
kaneel
5 volle el custardpoeder
bessen of bramen jam
paneermeel
Bereidingswijze
Was de rozijnen goed en laat ze weken in water rum. Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking van de appeltaartmix.Vet de springvorm in en verdeel het deeg in twee gelijke delen. Bekleed de bodem met één deel van het deeg. Verwarm de ovenvoor op 200 ºC en bak de bodem gaar. Laat de taartbodem afkoelen. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de appels in eengrote pan en laat ze op een hoog vuur onder voortdurend omscheppen even smoren, totdat de stukjes aan de buitenkant iets glazig worden. Hierbij slinken de appels een gaan er extra veel in de taart! Voeg de basterdsuiker, citoensap en de uitgeknepen rozijnen toe en naar smaak kaneel. Doe de custardpoeder erbij om het vocht te binden. Schep het geheel goed om.Neem het resterde deel van het deeg en maak van de helft een rand in de springvorm bovenop de bodem. Besmeer daarna de bodem met jam en strooi er paneelmeel overheen. Doe hier het appelmengsel op. Maak van het restant van het deeg reepjes en leg die erbovenop zodat je een leuk patroon krijgt. Bak de appeltaart in een à anderhalf uur totdat hij en mooie, goudbruine kleur heeft.
Blijf geïnformeerd
Openingstijden winkel
Donderdag 09:00-17:00 uur
Vrijdag 09.00-18:00 uur
Zaterdag 08.30-16.00 uur
030-2000103 / 06-55344795