Appelgebak van de plaat

Wilt u iedereen eens verrassen met eens iets anders dan appeltaart? Probeer eens deze appel-puddingkoek van de plaat. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is: gewoon het recept volgen en dan kan het niet mislukken.

Wat heeft u nodig?
Voor het deeg:
* 150 gram kwark
* 6 eetlepels melk
* 6 eetlepels olie
* 75 gram suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 300 gram bloem
* 1 zakje bakpoeder (of in plaats van de laatste twee 300 gram zelfrijzend bakmeel)
Voor de vulling:
* 1 pakje vanillekookpudding
* 20 gram maizena of ander bindmiddel
* 75 gram suiker
* 375 ml koude melk
* 125 ml slagroom
* 1 ei
* 11/4 kg appels
Voor de garnering:
* 2 eetlepels abrikozenjam mengen met 1 eetlepel water.

Werkwijze:
– Maak eerst het deeg: Roer de kwark, de suiker, de melk, de olie en de vanillesuiker door elkaar. Als laatste de bloem en het bakpoeder toevoegen tot het geheel een samenhangend deeg vormt. Uitrollen op een ingevette bakplaat en op koele plaats wegzetten.
Voor de vulling:
– Meng het pakje vanillepudding, de maizena en de suiker met 6 eetlepels van de melk zodat het een papje wordt. Breng ondertussen de rest van de melk aan de kook. Daarna een beetje van de gekookte melk bij het puddingmengsel gieten (goed roeren) en daarna alles bij de kokende melk doen. Onder af en toe roeren een beetje af laten koelen. Dan een eidooier en de slagroom toevoegen. Het eiwit goed stijfkloppen en voorzichtig door het puddingmengsel scheppen. Het puddingmengel daarna uitspreiden over het deeg.
– De appels schillen en in dunne partjes snijden. De partjes dakpansgewijs in de pudding drukken.
– Oven voorverwarmen op 180 graden en ongeveer 35 minuten laten bakken.
– 2 eetlepels abrikozenjam mengen met een eetlepel water en dit over het gebak verdelen als het nog warm is. Als de hoeveelheid jam te klein is, gewoon meer jam aanmaken.
Eet smakelijk!

Blijf geïnformeerd

Openingstijden winkel

Donderdag 09:00-17:00 uur

Vrijdag 09.00-18:00 uur

Zaterdag 08.30-16.00 uur

algemeen@plattelandswinkelgoes.nl
030-2000103 / 06-55344795