Recept voor zelfgemaakte appelmoes

Aan het eind van een warme zomerdag heb je niet altijd zin meer om uitgebreid te koken. Een lekkere maaltijdsoep kan dan uitkomst bieden. Dit is een zelfgemaakte soep die bijna niet kan mislukken. Pompoen en paprika zijn in onze winkel verkrijgbaar. We verkopen ook oude boerenkaas (die u zelf nog even moet raspen dan) en als u het helemaal goed wil doen, maakt u een lekker eigengemaakt brood met één van onze Soezie-broodmixen erbij. (Dit kan zowel met de hand als met de broodmachine)

De pompoen
Pompoenen zie je in allerlei vormen en maten (ook in onze winkel verschilt het uiterlijk van de pompoen nog wel eens) Soms zijn ze rond, soms meer peervormig (zgn. flespompoen). Meestal zijn ze oranje-gelig van kleur. Het is familie van de meloen, courgette en komkommer. De schil van een pompoen is vaak vrij hard – maar met een scherp mesje en een beetje geduld is dat wel overkomelijk. De pitjes aan de binnenkant zijn gemakkelijk te verwijderen (net als bij een meloen) De pompoen zelf kun je vervolgens in kleine blokjes snijden.

Dit heeft u nodig: (ong. 4 personen)

·1 kleine pompoen
·1 rode paprika + eventueel een ui/sjalotje.
·4 eetlepels vloeibare margarine (maar een stukje boter laten smelten werkt ook prima)
·2 kruidenbouillontabletten (1 tablet voor een halve liter water)
·1 flesje finesse voor koken (250 ml) of crème fraiche (250 ml)
·3 theelepeltjes groene pesto (eventueel)
·1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
·1/2 volkorenbrood

Wat moet u doen?

1. Pompoen schillen, doormidden snijden, vruchtvlees verwijderen en in kleine stukjes snijden.
2. In een soeppan margarine verhitten en de in stukjes gesneden pompoen 5 min. zacht bakken. Af en toe doorroeren. Houdt u van een pittige soep, dan kunt u eventueel wat gesnipperde ui toevoegen.
3. Ondertussen 750 ml water aan de kook brengen. (Tip: Kan ook met de waterkoker)
4. Bouillontabletten en 750 ml kokend water in de soeppan met pompoen toevoegen. Soep aan de kook brengen en, onder af en toe roeren, 10 min. laten koken op niet al te hoog vuur.
5. De paprika in kleine blokjes snijden en toevoegen, nog 5 minuten laten koken en dan de finesse of de crème fraiche toevoegen.
6. Met een staafmixer de soep goed pureren. Vervolgens opnieuw verwarmen Soep goed verwarmen en met zout en peper op smaak brengen. Eventueel ook de pesto toevoegen.
7. Brood (eventueel) roosteren en bij de soep serveren.CIMG6091pompoensoep
8. Soep met de geraspte kaas garneren.

Eet smakelijk!

Blijf geïnformeerd

Openingstijden winkel

Donderdag 09:00-17:00 uur

Vrijdag 09.00-18:00 uur

Zaterdag 08.30-16.00 uur

algemeen@plattelandswinkelgoes.nl
030-2000103 / 06-55344795