Er zijn weer aardbeien!
27/05/2013
Zonnepanelen op ons dak!
13/11/2013

Ondanks de matige temperatuur in de juni-maand plukken we inmiddels volop aardbeien in onze kas – de nieuwe soort bevalt ons en de klant tot nu toe goed – de vruchten zien er prachtig uit en hebben een stevige bite.

Het is bekend dat bijvoorbeeld lieveheersbeestjes bladluizen eten. Zo zijn er meer zogenaamde natuurlijke vijanden van beestjes die het gewas aantasten en waar we anders tegen zouden moeten spuiten – onlangs hebben we de larfjes van de phytoseiulus persimilis uitgezet die o.a. helpen tegen spint (infectie van mijten op planten). Op de foto hieronder zie je het busje waar de larfjes in zitten.

Om alle klanten zo lang mogelijk van onze eigen aardbeien te kunnen voorzien hebben we buiten nu ook een stukje aardbeien gepoot. Op de foto’s is te zien hoe dit in zijn werk gaat. Op metalen palen wordt een smalle lange goot geplaatst waarin de aarbeien worden gepoot. Om te voorkomen dat de planten te nat worden (want dan ontstaan schimmels en gaat de plant rotten) spannen we tijdens de bloeiperiode plastic over de goten. In de winterperiode heeft de plant minder bladeren en is het kouder waardoor het plastic niet nodig is.

Over het hele stuk is een groot net gelegd – dit om te voorkomen dat de vogels de aarbeien eerder opeten dan wij ze kunnen plukken 😉

 

Comments are closed.