Appel- en perenoogst begonnen!
10/09/2012
Er zijn weer aardbeien!
27/05/2013

Over een klein tijdje begint het aardbeienseizoen weer voor ons, dat wil zeggen, er worden nieuwe planten gepoot en de planten die er nog staan beginnen weer uit te lopen. Dit jaar gaan we over op een ander type aardbeien die qua teelt en groei voor ons wat gunstiger zijn. Als het goed is merkt u het verschil minder, behalve dan dat als het goed is de vruchten lekkerder zijn.

Voor het eerst gaan we dit jaar ook buiten aardbeien telen. Ook dit gebeurt, net als in de kas, in lange goten waarin de aarbeien gepoot worden. Boven de aardbeien komen bogen met plastic erover zodat ze niet rechtstreeks nat worden.

In de kas waren enkele nieuwe goten nodig. Dit kan door losse goten aan elkaar te schroeven, maar tegenwoordig kunnen goten ook ter plekke worden ‘gedraaid’. Het voordeel is dan dat je geen naden hebt en zelf de lengte van de goot kunt bepalen. Hieronder is te zien hoe dat precies in zijn werk gaat.

Dit is de machine die de goten draait. Het voertuig wordt gereden naar de plek waar de goot moet komen, in dit geval dus in de kas.De grote rol wit metaal die u ziet wordt gebruikt om de goot van te maken. De goot wordt in vorm geduwd door een rij van metalen rollen die het platte metaal steeds verder in gootmodel duwen.

Om de goot de kas in te krijgen, moet er tijdelijk even een raam uit.

Hier ziet u hoe de  goot de kas in komt. Als de goot de gewenste lengte heeft bereikt, wordt de machine stilgezet en de goot ‘afgeknipt’.

Comments are closed.